Bio Planète deelde dit recept voor muffins met zelfgemaakte pindakaas met ons! Het resultaat: heerlijke, smeuïge muffins om je vingers bij op te eten!

Voor zo’n 12 muffins

Ingrediënten

  • 125 g pinda’s
  • snufje zout
  • 1 tl agavesiroop
  • 1-2 el pindaolie vierge
  • 200 g meel naar keuze
  • 50 g havervlokken
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 ml ahornsiroop
  • 100 ml melk
  • 1 ei
bio-bij-jansen-bp-pindamuffins-vierkant-tmb-620

Werkwijze

Rooster de pinda’s in een pan met antiaanbaklaag en laat afkoelen. Maal vervolgens kort met wat zout en de agavesiroop in de keukenmachine. Roer dan de pindaolie erdoor, totdat de massa romig is. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in of vul hem met bakvormpjes. Meng het meel, havervlokken, bakpoeder en een snufje zout. Roer in een andere kom de pindakaas met de ahornsiroop, melk en het ei tot een egale massa. Schep hier snel het meelmengsel doorheen en verdeel over de bakvorm. Bak voor zo’n 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Met een satéprikker kun je controleren of de muffins gaar zijn: als deze er schoon uitkomt is het goed!

Lekker om te serveren met een scheutje ahornsiroop en wat extra stukjes noot!