Een heerlijk en makkelijk muffinrecept!

Benodigdheden

  • muffinvormpjes, muffinbakblik

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 g oerzoet
  • 100 g (gesmolten) roomboter
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl vanille

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eieren met de suiker en vanille schuimig. Laat de boter smelten, voeg deze vervolgens toe. Spatel het meel erdoor. Vul de muffinsvormpjes voor ⅔ met het beslag. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de muffins voor 25 minuten op 175°C. Je kunt controleren of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er weer schoon uitkomt, zijn ze klaar. Even laten afkoelen en smullen maar!

Anne's tip: het is leuk om de muffins te versieren met biologische sprinkles. Maak eerst een mengsel van wat poedersuiker en roomboter. Smeer dit op de bovenkant van de muffins en strooi hier de sprinkels overheen!

Recept van Anne