Benodigdheden

750 gram verse spinazie
1 kg kruimige aardappelen
1 bakje cottage cheese
150 gram geraspte kaas ( bijv. Terschellinger jong belegen)
Een beetje nootmuskaat, zout en peper

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, kook ze in een bodem water gaar en stamp ze fijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de spinazie, verwijder de wortels en snijd het in grove stukken. Neem een ruime pan en verwarm de spinazie met aanhangend water ongeveer 2 minuten, onder voortdurend roeren. De spinazie zal slinken. Neem de pan van het vuur en maal de spinazie fijn met een staafmixer.
Roer de spinazie, de gestampte aardappelen, de cottage cheese en de helft van de geraspte kaas door elkaar en breng het op smaak met de kruiden. Doe het mengsel In een ovenschotel en bedek de bovenkant met de rest van de geraspte kaas. Bak in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, de schotel moet warm zijn en de kaas gesmolten.

Lekker met een salade van geraspte wortel en winterburgers!

Recept van Greet Jansen