Een simpel maar smaakvol gerecht van de pastamakers van La Bio Idea: de familie Barbagallo. Dochter Agata: "deze pastasalade maken we ’s morgens voordat we naar het strand gaan. We zetten het vervolgens in de ijskast om bij terugkomst te eten. Omdat de smaken erg eenvoudig zijn, moet het bereid worden met alleen de beste ingrediënten: biologische extra vergine olijfolie, onze langzaam gedroogde pasta en biologische groenten, vers van het land."

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 2 kleine aubergines, in plakjes van een halve cm dik
  • 2 courgettes, ook in plakjes van een halve cm dik
  • 10 La BIO IDEA zongedroogde tomaten in olie, (zeer) grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden (naar keuze)
  • 80 ml la BIO IDEA olijfolie exclusiva
  • 350 g la BIO IDEA penne wit of volkoren
  • 5 blaadjes verse munt, in dunne reepjes gesneden
  • 50 g geraspte pecorino of Parmezaan
  • zout en peper naar smaak

Ook nodig: een grillpan of –plaat

bio-bij-jansen-29-recipe-tmb-620

Werkwijze

Laat de grillpan of –plaat heet worden. Gril aan beide kanten een mooi ruitje in de plakjes aubergine en courgette. Omdraaien met een vleesvork is het makkelijkst. Doe de gegrilde groente samen met de gedroogde tomaten en knoflook in een schaal en meng de olijfolie erdoor.

Laat afkoelen (dit kan ook een halve dag van tevoren) en kook ondertussen de penne volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en roer er een scheutje olijfolie doorheen.
Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar en giet er zo nodig nog een beetje olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout.

Buon appetito!

Ook warm is deze pastasalade heel lekker!