Dit herfstachtige weer vraagt om pecanmuffins met ahornsiroop!

Aantal

Voor 8-10 muffins

Benodigdheden

  • muffinblik
  • muffinvormpjes

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 g (kokosbloesem)suiker
  • 100 g roomboter
  • 100 g speltmeel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 100 g pecannoten, grof gehakt
  • ahornsiroop

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eieren met de suiker schuimig. Laat de boter smelten en voeg deze dan toe. Spatel hier het meel, het wijnsteenbakpoeder en de kaneel doorheen en vervolgens de pecannoten. Vul de muffinvormpjes voor tweederde met het beslag. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de muffins voor 25-30 minuten. Je kunt met een satéprikker controleren of ze gaar zijn. Laat even afkoelen en besprenkel ze voor het serveren met de ahornsiroop.

Mmm... heerlijk met een kop warme thee of chocolademelk!

Recept van Anne Jansen