Collega Judith had zin in pizza en besloot deze zelf, met speltbodem verkrijgbaar in onze winkel, te maken. Ze was ook zo vriendelijk om het recept met ons te delen.

Spelt is een oergraan, het wordt al duizenden jaren verbouwd, en is voor velen beter verteerbaar dan tarwe.

Aantal

Voor 2 pizza's

Ingrediënten

  • 2 speltbodems
  • 4 el olijfolie
  • 300 ml tomatensaus
  • courgette
  • tomaatjes
  • mozerella
  • pizzakruiden
  • mozarella
  • tonijn
  • pizzakruiden of Italiaanse kruiden
  • twee handjes rucola

Opmerking: je kan natuurlijk zoveel variëren als je wilt! Hou je niet van tonijn? Dan kan je die uiteraard vervangen door iets anders!

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden;
  • Smeer de bodems in met de olijfolie en vervolgens de tomatensaus, maar laat een rand aan de buitenkant over;
  • Snijd de groenten (m.u.v. de rucola), mozarella en tonijn in stukjes en verdeel ze evenredig over de bodems;
  • Bestrooi de pizza's met de kruiden;
  • Bak in de oven voor 8-10 minuten;
  • Bestrooi de pizza met rucola en smullen maar!

Tip: smeer de rand van de pizza's in met wat pesto of een teentje knoflook, heerlijk!

Recept door Judith Bijlsma