Eindig je kerstdiner in stijl met dit prachtige en overheerlijke dessert van NICE fruitijsjes! We raden aan het dessert in glazen te serveren, aangezien het dessert uit verschillende laagjes bestaat. Dit geeft het geheel een extra NICE effect!

Ingrediënten

Voor de gepocheerde peer

  • een halve peer per persoon (bijvoorbeeld Conference)
  • een scheut witte wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 3 kardemompeulen
  • suiker (naar smaak)

Voor de laagjes

  • 1 flesje slagroom (wij vinden die van Drentse Aa de lekkerste)
  • Griekse yoghurt (optioneel)
  • 50 g pure chocolade per persoon
  • 1 NICE perenijsje per persoon
  • 1 koekje (naar keuze) per persoon
  • enkele handjes amandelen
bio-bij-jansen-nice-poire-tmb-620

Werkwijze

Schil de peren en laat ze zachtjes met de wijn en specerijen voor zo’n 20 minuten koken. Voeg naar smaak suiker toe. Je kunt dit van tevoren doen of de peren warm serveren. Snijd ze voor het serveren nog wel door de helft (een halve peer per persoon).

Klop de slagroom stijf (bewaar een scheutje voor de chocoladesaus) en meng naar smaak met de Griekse yoghurt. Verwarm au bain-marie de chocolade en voeg hier het scheutje slagroom aan toe. Doe de warme chocoladesaus in een mooi kannetje voor het serveren.

Hak de koekjes in grove stukken. Rooster de amandelen en hak ze grof. Nu kun je aan de laagjes beginnen:

  • koekjeskruimels
  • laagje slagroom
  • een halve peer
  • een NICE perenijsje

Schenk aan tafel de warme chocoladesaus erover en doe er nog wat koekjeskruimels en amandelen overheen.

Je kunt ook je gasten zelf laten schenken maar het wordt hoe dan ook een groot succes!