Bak deze supersimpele, suikervrije koekjes met groente (!) samen met de kinderen. Met dit vegan en glutenvrije basisrecept kun je zo aan de slag, maar je kunt de rozijnen ook vervangen door cranberry’s, chocolate chips, stukjes dadel, vijg of abrikoos. Of voeg nog wat gehakte walnoten, amandelen of kokosrasp toe!

Ingrediënten

  • 200 g pompoen
  • 250 g havermout
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 tl koekkruiden
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • handje rozijnen of gehakte chocolade

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de pompoen in kleine blokjes en kook gaar. Laat afkoelen en uitlekken.
  3. Pureer de gare pompoen en meng met de rest van de ingrediënten in een grote kom.
  4. Vorm met vochtige handen koekjes van het beslag en leg die op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  5. Bak de koekjes in 10 minuten goudbruin en laat afkoelen op de bakplaat.

Recept van odin.nl