Collega Anne had laatst de helft van een zak nasigroente over. Omdat ze niet nog een dag zin had in rijst, besloot ze er een quiche van te maken. Bij dezen het recept!

Aantal

4 personen, voor een springvorm van 28 cm

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 200 gram meel
  • 100 gram roomboter, kamertemperatuur
  • enkele el water
  • roomboter om springvorm mee in te vetten

Voor de vulling

  • 1 zak bami-nasigroente (300 gram)
  • 150 gram champignons
  • 2 eieren
  • 200 gram geraspte kaas
  • peper, zout, knoflookpoeder en koriander

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de springvorm in. Meng in een kom het meel en de boter, voeg hier ook enkele eetlepels water aan toe zodat het een smeuïg deeg wordt. Verdeel het deeg over de bodem en zijkanten van de springvorm. Snijd de champignons in stukjes en verdeel deze samen met de nasigroente over de bodem. Klop de eieren los en schenk dit over de quiche. Strooi hier vervolgens de kaas en naar smaak de kruiden over. Plaats in de oven voor 25-30 minuten en smullen maar!

Erg lekker om te serveren met een frisse salade met taugé!

Recept door Anne Jansen