Voor ons oogstfeest bedacht mevrouw Jansen deze lekkere knolselderijsoep!

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij in stukken
  • 3 kruimige aardappelen in stukken
  • 1 prei in ringen
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 liter groentebouillon
  • pakje haverroom
  • amandelen
  • zout en peper
  • snufje kerrie
  • olijfolie

Werkwijze

Fruit de prei in de olie en voeg, wanneer het lekker ruikt het snufje kerrie en de knoflook toe. Fruit 1 minuutje mee. Voeg de stukken knolselderij en aardappel toe en roer alles even om. Voeg de warme bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel op een laag vuur gaar worden, ongeveer 25 minuten. Hak de amandelen in grove stukken en rooster ze in een droge koekenpan. Pureer de soep en voeg de room toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in een kom en garneer met de amandelen.