Aantal

Lunchgerecht voor twee!

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • zongedroogde tomaat
  • gedroogde rode peper
  • scheutje rode wijn
  • scheutje melk
  • halve citroen
  • olijfolie
  • zout

Werkwijze

  • Begin met de gekarameliseerde ui, omdat dit het meeste tijd kost. Verwarm de pan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Snij de ui in ringen en fruit de ringen vervolgens tot ze glazig zijn, maar zorg dat ze niet bruin worden. Wanneer ze glazig zijn, laat je ze nog een aantal minuten baken onder het regelmatig omscheppen. Tijdens dit proces worden de uien langzaam goudbruin. Zodra ze beginnen te karameliseren kan het wat aanbakken in de pan, maar dit maakt niks uit. Blijf gewoon doorscheppen voor zo’n 20 minuutjes. Wanneer je tevreden bent met je ui, sprenkel je er een scheutje rode wijn overheen en blijf je de ui omscheppen tot het vocht volledig is opgenomen/verdampt. Je uien zijn klaar!;
  • Ga vervolgens verder met het avocado-mengsel. Ontdoe beide avocado’s van de pit en de schil. Prak het sap van een halve citroen samen met het fijngesneden teentje knoflook door de avocado;
  • Dan de scrambled eggs (kan gewoon in de pan van de uitjes). Scramble de eieren samen met een scheutje melk tot gewenste stevigheid. Doe ondertussen de sneetjes brood in een broodrooster of in de oven tot ze aan beide kanten goudbruin zijn;
  • Alle ingrediënten zijn klaar en kunnen nu opgebouwd worden. Besmeer de toast met het avocado-mengsel. Daar bovenop de zongedroogde tomaatjes naar wens toevoegen gevolgd door de scrambled eggs. Maak de toast af met wat gedroogde rode peper en een snufje zout. Serveer de gekarameliseerde ui naast je toast, of voeg deze toe bovenop de eieren.

Voilà! Een heerlijk vullend lunchgerecht voor 2! Bon apetit.

Recept van Aniek Blume