Verras je familieleden en vrienden tijdens Pasen met deze heerlijke alternatieve cheesecake van Vivani! Kokosnoot en chocolade vormen twee van de belangrijke ingrediënten en geven zo een nieuwe invulling aan deze vertrouwde klassieker! De cake is daarnaast vegan én glutenvrij, dus iedereen kan meegenieten!

Voor een springvorm van 20 cm

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 200 g ontpitte dadels
  • 200 g gedroogde kokosnoot
  • 10 g hazelnoten
  • 2 el cacaopoeder
  • 50 g gesmolten kokosolie
  • 35 g gesmolten VIVANI Fine Dark 71 % Cocoa
  • snufje zout

Voor de vulling

  • 200 g cashewnoten
  • 160 ml kokosroom
  • 85 g gesmolten kokosolie
  • 50 g gedroogde kokosnoot
  • 80 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanillepoeder

Voor de topping

  • 200 g VIVANI Dark Cooking Chocolate
  • optioneel (vegan) paaseitjes, wat VIVANI Hot Chocolate drinking chocolate , etc. om de taart mee te versieren
bio-bij-jansen-vivani-kokos-cheesecake-tmb-620

Werkwijze

Week de cashewnoten de avond van tevoren in water, zorg dat ze helemaal onder staan. Vet de bakvorm in met wat kokosolie of bekleed met bakpapier. Mix in een blender alle ingrediënten voor de bodem tot een broodkruimelachtig deeg. Druk dit deeg goed aan op de bodem van de taartvorm en stop in de vriezer.

Mix voor de vulling de geweekte cashewnoten (zonder water) samen met de kokosroom, gesmolten kokosolie, gedroogde kokos, ahornsiroop en vanillepoeder in een blender. Mix voor zo'n 5-8 minuten op hoge stand tot het mengsel glad is. Giet het mengsel over de cakebodem en stop weer in de vriezer om uit te harden. Dit zal zo'n 30 minuten duren.

Als de cheesecake stevig is, smelt dan de chocolade au bain-marie tot deze glad is. Verdeel dit evenredig over de taart en zet weer terug in de vriezer tot de chocolade hard is geworden. Dit duurt zo'n 25 minuten. Vervolgens kun je je vegan cheesecake gaan versieren.

Vrolijk Pasen!