TerraSana deelde dit heerlijke recept met ons! Wij kozen voor blauwe bessen als topping, maar het staat je vrij de bovenkant te versieren met wat je maar lekker vindt!

Voor een taartvorm van 18 cm

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 2 plakjes rijstbrood met lijn- en chiazaad
  • 2 el kokosolie
  • 80 g gedroogde vijgen
  • 2 el hazelnootpasta

Voor de vulling

  • 1 blikje (200 ml) volvette kokosmelk
  • 2 flinke bananen
  • 2 limoenen
  • 750 ml kokosyoghurt
  • 2 el ahornsiroop
  • 6 g agar-agarpoeder

Bereidingswijze

Verkruimel het rijstbrood met de hand of in een keukenmachine. Doe 1 el kokosolie in een koekenpan en bak het verkruimelde rijstbrood 3-5 minuten, tot de kruimels krokant zijn.

bio-bij-jansen-terrasana-vegan-kokostaart-tmb-620

Haal de harde puntjes van de vijgen. Doe dan de vijgen, het gebakken rijstbrood, de andere eetlepel kokosolie en hazelnoten in de blender en maal fijn. Vul de ingevette springvorm met het deeg en maak er met een lepel een egale bodem van. Zet in de koelkast en begin dan aan de vulling.

Pureer de bananen in de blender. Pers de limoenen.Voeg de kokosyoghurt, de kokosmelk, de ahornsiroop en het sap van de limoenen bij de bananen en meng goed. Doe het mengsel vervolgens in een pan en verwarm langzaam. Zorg dat het yoghurtmengsel al iets warm is voordat je de agar-agar toevoegt. Roer de agaragar goed door het mengsel heen en verwarm het geheel nog een minuut. Giet het mengsel op de taartbodem en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Versier hem dan met wat je maar lekker vindt!