Aantal

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode paprika, in stukjes

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • potje tomatenpuree van 200 gram

  • 5 augurken, in stukjes

  • 2 blikjes rode nierbonen

  • 8 eetlepels couscous (bijv. speltcousous van Greenage)

  • scheut water

  • 0,5 bouillonblokje

  • 1 mespunt curcuma

  • 1 theelepel gedroogde peterselie

  • 1 zak tortillachips, naturel

  • 1 potje crème fraîche

  • 200 gram geraspte kaas

  • olijfolie om in te bakken

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200°C.
Fruit de paprika en de knoflook in de olijfolie en voeg als het lekker ruikt de tomatenpuree toe. Fruit dit ongeveer 1 minuut mee. Voeg nu augurk, couscous, bouillon, kruiden en het water toe. Wanneer dit kookt, direct in de ovenschaal doen. Bekleed de massa met de chips en verdeel de room gelijkmatig over de chips. Strooi als laatst de kaas erover. Bak voor 15-20 minuten.

Lekker met een groene salade. Eet smakelijk!