Voor een springvorm van 20 cm

Ingrediënten

  • 175 gram speltbloen
  • 75 gram amandelmeel
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 150 gram gesmolten kokosolie
  • 2 eieren
  • 2 afgestreken el wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 10 verse vijgen
  • boter om mee in te vetten

Werkwijze

Vet de vorm in en verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de suiker, de eieren en de kokosolie schuimig en voeg daarna de overige ingrediënten toe (m.u.v. de vijgen). Roer dit goed door elkaar.

Snijd de vijgen aan de bovenkant kruislings in en druk daarna met je duim tegen de onderkant. De vijgen gaan nu een beetje openstaan.

Doe het beslag in de vorm en druk de vijgen voorzichtig in het beslag. Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Je kunt met een satéprikker controleren of de taart gaar is, deze moet er schoon uitkomen als je in de taart prikt. Zo niet, verleng dan de baktijd.