Me-oh-my! Wat valt er over deze ultieme chocoladetulband nog te zeggen? Een heerlijk recept, makkelijk te maken en de ultieme showstopper voor je kerstdiner! Maar deze taart op een ander moment bakken staat je vrij natuurlijk (wij zeggen doen)!

Ingrediënten

Voor de tulband

  • 300 g Vivani chocoladereep 92%
  • 300 g roomboter
  • 6 eieren
  • 300 g kokosbloesemsuiker
  • 1/4 tl vanillepoeder
  • snufje zout
  • 300 g gemalen amandelen (amandelmeel mag ook)
  • 1 zakje wijnsteenbakpoeder, gezeefd

Voor de topping

  • 150 g Vivani smeltchocoladereep puur (of Vivani chocoladereep 75%)
  • 50 g cranberries
  • 20 g pistachenoten
  • poedersuiker
bio-bij-jansen-vivani-guglhupf-1440-02-344x516-tmb-620

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Breek de chocolade in blokjes en smelt langzaam au-bain-marie met de boter. Klop de eieren met de suiker, zout en vanille schuimig. Voeg dan geleidelijk de amandelen, bakpoeder en het chocolade-botermengsel toe. Giet het mengel in de ruim ingevette tulbandvorm en bak voor zo'n 65-70 min. Laat de tulband vervolgens 10-15 min. afkoelen in de vorm, maak hem dan zachtjes los, draai om en laat verder afkoelen.

Smelt de smeltchocolade zachtjes au-bain-marie in een pannetje en giet over de tulband. Versier deze vervolgens met de cranberries, gebroken pistachenoten en wat poedersuiker.

Vrolijk kerstfeest!

Een heerlijk recept, makkelijk te maken en de ultieme showstopper voor je kerstdiner!