Zoete aardappelpannenkoeken
Aantal
Voor 2-3 personen
Ingrediënten
- 200 gram zoete aardappel
- 200 gram rijstemeel
- 200 ml granenmelk (rijst, haver)
- 1 eetlepel ahornsiroop, agave of honing
- 1 theelepel kaneel
- olie of vet om te bakken, bijv. kokosolie
Werkwijze
- De zoete aardappel schillen en in blokjes snijden;
- Kook de aardappel in een bodempje water in ongeveer 10 minuten gaar;
- Doe de gare aardappel samen met de melk, het rijstemeel, de ahornsiroop en het kaneel in de keukenmachine en meng tot een egaal mengel;
- Verhit het vet in een koekenpan en doe er 2 tot 3 eetlepels beslag in;
- Wanneer de bovenkant droog is de pannenkoek omdraaien en de andere kant bakken.
Lekker met appelmoes, jam of ahornsiroop en blauwe bessen. Eet smakelijk!